Uitnodiging: Webinar Erfgoedinclusieve energietransitie

Het laatste webinar uit de reeks ‘Lessen uit de Erfgoed Deal’ vindt donderdag 21 november plaats tussen 15.00 en 17.00. Deze keer gaat het over de erfgoedinclusieve energietransitie. Hoe kan erfgoed inspireren en oplossingen aandragen om de energietransitie vorm te geven? Hoe zetten we cultureel erfgoed in voor de vele ruimtelijke opgaven die de energietransitie tot gevolg heeft? Drie Erfgoed Deal-projecten komen aan bod.

Beeld: ©Erfgoed Deal

Du MOment des Monuments

Gemeente Stichtse Vecht ontwikkelt samen met haar partners MooiSticht en de MonumentenWacht Utrecht in het Erfgoed Deal-project Du MOment des Monuments een programma waarin monumenteneigenaren worden begeleid in de complexe verduurzaming van verschillende typen gebouwd erfgoed. Een kijkje in de keuken van een proactieve gemeente. 

Rode Buurt Zaanstad

Hoe werk je als gemeente en corporatie samen om een monumentaal Tuindorp te verduurzamen? Hoe neem je de bewoners daar in mee zodat je tot een gedragen ontwerp komt voor de huizen en de openbare ruimte? Volg de presentatie en de deelsessie over het project Rode Buurt Zaanstad om hierachter te komen. 

Kademuren Amsterdam

Hoe gaat de multifunctionele kademuur in het historische centrum van Amsterdam er in de toekomst uitzien? Hoe ontwerp je met erfgoedwaarden: wat kan wel, en wat kan niet? Het project Kademuren Amsterdam past innovatie toe op de vierkante meter in Werelderfgoed.

Het webinar bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het plenaire deel worden drie Erfgoed Deal-projecten besproken, daarna gaan deelnemers met elkaar en met de sprekers in gesprek over de casus in verdiepende deelsessies.

Aanmelden

Het webinar wordt georganiseerd op donderdag 21 november van 15.00 - 17.00 uur. Aanmelden voor het webinar en de deelsessies kan hier.